Koulutustarjonta | Opinto-opas

Koulutustarjonta

Koulutusalat

SeAMK on monialainen korkeakoulu, joka tarjoaa opintoja seuraavilla OKM:n luokituksen mukaisilla koulutusaloilla:  

  • Taiteet ja kulttuurialat
  • Yhteiskunnalliset alat
  • Kauppa, hallinto ja oikeustieteet
  • Tekniikan alat
  • Maa- ja metsätalousalat
  • Terveys- ja hyvinvointialat
  • Palvelualat

Ammattikorkeakoulututkintoon johtava koulutus

Ammattikorkeakoulututkinnot ovat ammattikorkeakoulun perustutkintoja. Opintojen laajuus on tutkinto-ohjelmasta riippuen 210-240 opintopistettä ja tutkintolaajuuden mukainen tavoitteellinen suoritusaika 3,5 – 4 vuotta. Opintojen suorittaminen tavoitteellisessa ajassa edellyttää päätoimista opiskelua.

Opintojen keskeisimpinä tavoitteina ovat ammatillinen kehittyminen ja asiantuntijuuteen kasvaminen. Työelämän osaamisvaatimukset muodostavat opetussuunnitelmien perustan muodostavat työelämän osaamisvaatimukset. Teoriaopintoja tukeekin vahva yhteys käytännön työelämään mm. ohjatussa harjoittelussa, työelämälle tehtävissä kehittämistehtävissä, projekteissa ja opinnäytetöissä.

Ammattikorkeakouluopinnot antavat valmiudet asiantuntijatason tehtäviin, joissa tarvitaan oman alan tietojen ja taitojen lisäksi suunnittelu- ja arviointitaitoja, päätöksentekokykyä, luovuutta ja sosiaalisia taitoja. Näitä ominaisuuksia voi harjaannuttaa jo opiskelun aikana ammattikorkeakouluopinnoille tyypillisissä opiskelutilanteissa: luento- ja harjoitustunneilla, tiimi- ja ryhmätöissä sekä työelämäkontakteissa harjoitteluiden aikana. Oppiminen tapahtuu vaihtelevin menetelmin ja vaihtelevissa ympäristöissä kuten luokkamuotoisissa oppimisympäristöissä, itsenäisesti opiskellen tai virtuaaliopinnoissa. Halutessaan opiskelija voi myös lähteä opiskelemaan tai harjoittelemaan ulkomaille tai suorittaa osan opinnoistaan monialaisessa ryhmässä työstäen aitojen työelämän toimeksiantoja projekteissa.

Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtava koulutus

Ylempi ammattikorkeakoulututkinto on korkeakoulututkinto, jonka tavoitteena on opiskelun ja työelämän kehittämisen yhdistäminen. Käytännönläheinen ja työelämälähtöinen koulutus syventää osallistujan ammatillista osaamista ja asiantuntijuutta. Tutkinto antaa valmiudet toimia oman alan vaativissa asiantuntija-, kehittämis- ja johtotehtävissä sekä luo uusia mahdollisuuksia uralla etenemiseen. Tutkinto tuottaa ylempää korkeakoulututkintoa vastaavan kelpoisuuden.

Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavat opinnot on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat suorittaneet ammattikorkeakoulututkinnon tai muun soveltuvan korkeakoulututkinnon ja joilla on vähintään kahden vuoden työkokemus asianomaiselta alalta. Ylempien ammattikorkeakoulututkintojen laajuus on 60-90 opintopistettä alasta riippuen ja tutkinto-ohjelmakohtaiset tavoitteet määritellään tarkemmin opetussuunnitelmissa.

Lisätietoa ylemmistä ammattikorkeakoulututkinnoista SeAMKin Ylemmät AMK-tutkinnot -sivulta.

Jatkuva oppiminen

Avoin ammattikorkeakouluopetus 

Avoin ammattikorkeakouluopetus (avoin AMK) tarjoaa joustavan mahdollisuuden suorittaa Seinäjoen ammattikorkeakoulun opintoja. Kaikille avoimet opinnot soveltuvat sinulle, jos haluat kehittää itseäsi tai työelämän ammattitaitoasi tai suunnittelet hakeutumista ammattikorkeakouluun. Avoimessa AMK:ssa voi suorittaa eri laajuisia opintojaksoja ja kokonaisuuksia verkossa tai ryhmän mukana Seinäjoen kampuksella. Avoin AMK voi myös toimia reittinä tutkinto-opiskelijaksi. Opintoja on tarjolla sekä AMK- että YAMK-tasoisina. YAMK-tasoisiin opintoihin vaaditaan korkeakoulututkinto. Avoimen AMK:in opinnot ovat SeAMKin tutkinto-ohjelmien opetussuunnitelmien mukaisia opintoja. 

  • Yksittäiset opintojaksot ovat SeAMKin eri aloilta valikoituja opintojaksoja. Tarjolla on sekä verkko-opetusta että lähiopetusta sisältäviä opintoja. Yksittäisiin opintojaksoihin kuuluvat myös SeAMKin tutkinto-ohjelmien yhteiset perusopinnot, jotka voi suorittaa joustavasti avoimessa AMK:ssa verkko-opintoina. 
  • Nonstop verkko-opinnoissa opiskelun aloittaminen on joustavaa ja mukaan voi tulla itselleen sopivana ajankohtana. Nonstop-opinnot suoritetaan itsenäisesti verkossa. 
  • Osaamiskokonaisuudet tarjoavat mahdollisuuden oman osaamisen kehittämiseen ja syventämiseen omien tarpeiden mukaisesti. Osaamiskokonaisuudet ovat laajuudeltaan 10-60 opintopistettä ja ne sisältävät useampia opintojaksoja. 
  • Polkuopinnoilla tarkoitetaan avoimina ammattikorkeakouluopintoina suoritettavia tutkinto-ohjelmien ensimmäisen lukuvuoden opintoja. Polkuopinnot sopivat tutkinto-opiskelijaksi tähtääville. 

 Tutustu koulutustarjontaan avoimen AMK:in verkkokaupassa: Eduplan Ella – Seinäjoen ammattikorkeakoulu 

Avoimen väylän haussa voi hakea tutkinto-opiskelijaksi SeAMKiin, mikäli on suorittanut tietyn määrän haettavana olevaan tutkintoon soveltuvia opintoja avoimessa AMK:ssa. Avoimen AMK:n opinnot voivat olla suoritettu joko SeAMKissa tai toisessa suomalaisessa ammattikorkeakoulussa. Tutustu tarkemmin AMK- ja YAMK-tutkintojen hakukelpoisuusedellytyksiin sekä Opintopolussa hakukohteen valintaperusteissa.  

 Avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritetut opinnot voidaan soveltuvin osin hyväksilukea tutkintoon siinä vaiheessa, kun opiskelija hakeutunut ja hyväksytty SeAMKin tutkinto-opiskelijaksi.  

Lisätietoja SeAMKin avoin AMK koulutustarjonnasta ja toiminnan käytänteistä löytyy  SeAMKin Avoin AMK-sivulta.  

Toisen asteen väyläopinnot

Toisen asteen väyläopinnot tarjoavat SeAMKin yhteistyöoppilaitosten toisen asteen tutkinto-opiskelijoille mahdollisuuden suorittaa korkeakouluopintoja jo toisen asteen ammatillisen koulutuksen tai lukiokoulutuksen aikana. Väyläopinnoissa opiskelija suorittaa toisen asteen tutkinnon aikana SeAMKin AMK-tutkinto-ohjelmiin sisältyviä opintoja. Väyläopintojen laajuus on 15 op. Väyläopetussuunnitelmiin sisältyvät opinnot ovat maksuttomia toisen asteen yhteistyöoppilaitosten opiskelijoille. 

Erikoistumiskoulutus 

Erikoistumiskoulutukset suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä muiden korkeakoulujen ja työelämän kanssa. Niiden tavoitteena on tuottaa opiskelijalle syvempää alan erityisosaamista, osaamista toimia alan vaativissa asiantuntijatehtävissä sekä kehittää alan ammatillisia käytäntöjä. Koulutuksen laajuus on vähintään 30 opintopistettä. Erikoistumiskoulutukset on suunnattu korkeakoulututkinnon suorittaneille, jo työelämässä oleville henkilöille.  

Täydennyskoulutus 

SeAMK Täydennyskoulutus tarjoaa ratkaisuja ammatillisen osaamisen ylläpitoon ja kehittämiseen. Koulutukset on sidottu läheisesti työelämään, tukemaan organisaation ja sen henkilöstön osaamisen kehittämistä. Tarjoamme ratkaisuja, jotka mahdollistavat täydennyskouluttautumisen työssä ja työn ohessa. 

Koulutukset ovat joko yhden tai useamman päivän tilaisuuksia tai seminaareja. SeAMK Täydennyskoulutuksessa toteutetaan myös erilaisia teemoitettuja, pitkäkestoisia koulutuskokonaisuuksia. Räätälöidyt koulutukset ovat työelämälähtöisiä toteutuksia, jotka suunnitellaan yhteistyössä asiakkaan kanssa. Näin voidaan parhaiten vastata asiakkaan oppimisen ja osaamisen täydentämisen tarpeisiin.

Muu koulutustarjonta (hankkeet)

Seinäjoen ammattikorkeakoulu järjestää vuosittain erilaisia konferensseja ja seminaareja, jotka tarjoavat osallistujille mahdollisuuden keskustella ja verkostoitua, oppia ajankohtaisista aiheista sekä tehdä yhteistyötä kiinnostavien toimijoiden kanssa. SeAMKin monipuolisiin hankekoulutuksiin ja -tapahtumiin voit tutusta täällä: SeAMK Projektit – Hankkeita ja asiantuntemusta  

Ristiinopiskelu 

Ristiinopiskelun avulla voi laajentaa opiskelumahdollisuuksia ja sisällyttää toisten korkeakoulujen opintoja omaan tutkintoon. Ristiinopiskelu tarjoaa monipuolisemmat mahdollisuudet suunnitella ja aikatauluttaa omien opintojen sisältöä yhdessä opinto-ohjaajan kanssa! 

Ristiinopiskelun opiskeluoikeus ja opintotarjonta perustuvat korkeakoulujen välisiin sopimuksiin. Ristiinopiskeluopintoihin osallistuakseen opiskelijalla tulee olla voimassa oleva tutkinto-opiskeluoikeus omassa korkeakoulussa ja opiskelijan tulee olla läsnäolevaksi ilmoittautunut. 

Ristiinopiskeluopintoihin ilmoittaudutaan oman korkeakoulun Pepissä/Pakissa RIPA-palvelun kautta. Opintojen soveltuvuudesta tutkintoon tulee keskustella opinto-ohjaajan kanssa ennen ristiinopiskeluopintoihin ilmoittautumista.