Elinkustannukset ja asuminen

EU/ETA-maiden kansalaisille opiskelu tutkintoon johtavan koulutuksen opiskelijana on ilmaista. EU/ETA-alueen ulkopuolelta tulevat tutkinto-opiskelijat ovat lukuvuosimaksuvelvollisia. Muut kuin tutkinto-opiskelijat maksavat opinnoistaan ilmoittautumistietojen yhteydessä mainitut opintomaksut. Kaikki opiskelijat vastaavat itse opiskeluun liittyvien materiaalien ja kirjallisuuden hankintakustannuksista sekä elinkustannuksistaan (asuminen, ruoka, vapaa-aika).

Opiskelijakortilla opiskelijat saavat alennuksia mm. VR:ltä, Matkahuollosta sekä joistakin ravintoloista ja liikkeistä.

SeAMKin opiskelijat voivat aterioida opiskelijahintaan opiskelupaikkansa läheisyydessä toimivissa lounasravintoloissa.

Opiskelijoiden valittavana on runsaasti opiskelija-asuntoja eri puolilla kaupunkia. Opiskelija-asuntoja välittää Seinäjoen kaupungin omistama Sevas Opiskelijakodit. Jokaisessa asuntokohteessa on pesutupa, saunoja sekä muuta yhteistilaa. Lisätietoja löydät Sevasin verkkosivuilta.

Opiskelija-asunnoissa on kiinteät Internet-yhteydet. Opiskelija-asuntojen sijainti on erinomainen ja lähellä keskustan palveluja. Asuntojen haku tapahtuu sähköisellä hakulomakkeella, joka löytyy Sevas Opiskelijakotien www-sivuilta. Vapaita asuntoja välittävät myös paikalliset kiinteistövälitystoimistot.